2009. november 29., vasárnap

Hozzátápi

Kb.másfél hete kezdtük,almával.
1.nap: negyed
2.nap: negyed alma
3.nap: -
4.nap: fél alma
5.nap: negyed deci sütőtök
6.nap: negyed deci sütőtök
7.nap: -
8.nap: fél deci sütőtök
9.nap: -
10.nap: negyed deci cékla
11.nap: negyed deci cékla

2009. november 22., vasárnap

Almaevés

Pár napja (mikor már majdnem betöltötte a 6. hónapot), elkezdtem almát adni Samunak. Nem bíbelődtem a levével, egyből pépet kapott, de már 2. nap nagyon ügyesen ette. Máté anno nem volt ilyen ügyes, neki nem kellett egyből a pép, ő csak levét ette.
A sütőtök lesz a következő, remélem, az is ízlik majd neki.
Lehet, hogy csak a kezdet miatt, de én úgy vettem észre, hogy ugyanúgy jött ki belőle, mint ahogy bement, de ezt tényleg csak a kezdetnek tudom be.

H1N1

Nagyon sokat vacilláltam, hogy beadassam-e, ill. hogy ki kapja meg a H1N1-es oltást. Sokáig váltig állítottam, hogy én nem oltatom be Mátét, és magamat sem, aztán ahogy az oviból kiküldött papírt a kezembe vettem, megint elkezdtem gondolkodni. Arra jutottam, hogy mégiscsak oltás lesz a vége: Samu miatt.
Őt ugye nem lehet oltatni, és mégiscsak tartok tőle, hogy mi van akkor, ha itt a baj.
Múlt kedden a Zsolti meg én, szerdán Máté kapta meg az oltást.
Nekünk sem kellett fizetni, mert az 1 évesnél fiatalabb babák szüleinek ingyenes.
Drága kincsemet az oviból vitték fel, és talán jobb is volt ez így. Nekem biztosan nyekergett volna, így pedig sírás nélkül megúsztuk.

2009. november 12., csütörtök

6. hó

Még nem egészen féléves adatok, de addig már nem megyünk méredzkedni:
Hossz: 67,5 cm.
Súly: 7070 gr.
Buksi: 42 cm.
Mellkas: 44 cm.
Hihetetlen, hogy mindjárt fél éves!
És milyen édes! Áldott jó kisbaba, nagyon nyugis, egy kis tündér.
Nem régóta, de át tud fordulni hasról hátra, és egyszer már hátról hasra is sikerült neki.
Persze van olyan baba, aki ennyi időse már mászik, egyedül felül vagy épp feláll, de azt hiszem, Samu sincs elkésve. Máté is kb. ilyen kis lustika volt.

Orthopédia 2.

Szeptember 30-án voltunk kontroll-vizsgálaton az orthopédián, amikor is kiderült, hogy a kis lábának nem használt már a tornáztatás, kis szandál kell neki (mindkét lábára). Persze, inkább most, mint később komolyabb baj legyen, de engem eléggé megviselt (miért kell egyáltalán, miért nincs minden teljesen rendben).
Méretet vettek, majd 3 hét elteltével telefonáltak, hogy elkészült a szandi. A drnő annyit mondott szept. végén, hogyha kész, akkor menjünk vissza, és ő majd ráigazítja a kis lábára. Bármikor mehetünk, csak kedden nem. Persze arról elfelejtett szólni, hogy okt. közepétől szabadságon lesz, úgyhogy volt egy teljesen felesleges, és potya utunk Siófokra. Mérges voltam, mert Samu nem nagyon szeret autózni, feleslegesen meg pláne nem vinném.
Na mindegy, nov, 2-án visszamentünk, és a lábára lett igazítva a szandija. épp. karácsony előtt, dec. 23-án kell majd visszamenni, addig éjjel-nappal rajt kell lenni neki. Remélem, az lesz a karácsonyi ajándék, hogy nem kell tovább viselnie. Nagyon egyébként nem zavarja, simán rugdalózik benne, emelgeti ugyanúgy a lábait, mint előtte, csak éjszaka zavarhatja jobban. Biztosan kényelmetlen akkora cipőben aludni hason. Én sem tudnék.
A gyerekorvos szerint, a szandi jól tartja a lábát, és nem is kell sokáig hordania majd.