2010. január 21., csütörtök

Borulás

Tegnap délután szépen sütött a nap, ezért úgy gondoltam, elsétálunk hintázni a játszótérre. Samut betettem a babakocsiba, hanyatt fekve, játszott. Máté várt, hogy öltöztessem. Kimentem a konyhába egy szatyorért, mire megyek vissza: Máté hanyatt fekszik, babakocsi felborítva. A szívbaj kerülgetett. Le akarta fékezni a kocsit, szerintem kapaszkodott a karba, megbillenhetett, ő elesett, a babakocsit meg rántotta magával. Szerencsére nem lett baj, Samu nem esett ki, egy hangja sem volt, Máté viszont nagyon megijedt. Még jó, hogy nem félig ülőre volt állítva a kocsi, mert akkor biztosan kibillent volna (lehet, akkor is csak Mátéra esett volna, de akkor is!)
Azért a játszótérre elmentünk, de nagyon nagy sár volt. Azért hintáztak egy kicsit, tavasszal, amikor már jó idő lesz, azt hiszem, sokat fogunk a játszótéren időzni!

2010. január 17., vasárnap

Fogak

Szegény kicsikémnek okt. közepe óta 2 foga van. Felül brutál módon be van dagadva már nagyon régóta az ínye, nyáladzik is, de újabb fogakra még várni kell. Bár szerintem már nem sokat, felül nagyon csúnya neki, hamarosan áttöri, remélem.
Legújabb adatok: súly: 7680 gramm, hossz: 72 cm.
Azt hittem nehezebb, mert olyan kis nehéznek érzem, amikor tartom. Megérzem a karomban, és az egész bal felemen is.
Igaz, Máté ennyi idősen majd 2 kilóval nehezebb volt. De vajon hol fért el rajta az a 2 plusz kiló, hiszen Samu sem nevezhető vékonynak.

Farsang

Február 6.-án farsang lesz az oviban. Kérdeztem Mátét, minek szeretne beöltözni. Először semminek sem akart. Aztán szerintem beszélgettek róla az oviban, és azt mondta, gomba lesz. Kb. 10 perc múlva megjegyezte: Elfelejtettem, hogy semmi sem leszek!
Aztán nézegettünk jelmezes gyerekeket. Tetszett neki a béka is, de mégis a gombánál maradtunk.
Úgyhogy készülhet a gombajelmez!!!

2010. január 2., szombat

Hóesés, karácsony

Anya fehér karácsonyt szeretett volna (mint minden évben). Esett is hó, bőségesen karácsony előtt 5 nappal. Sok. Egész nap havat kellett lapátolni, igazi téli idő volt. nemcsak anya, de Máté nagy örömére is. Volt szánkózás bőven, hóembert azonban nem lehetett építeni. A hó egyáltalán nem tapadt. Aztán sajnos hirtelen enyhülés jött, és karácsonyra híre-hamva sem volt egy picurka hónak sem. Nem is téli, inkább húsvét közeli, tavaszi volt az idő.
Az olvadáskor viszont lehetett végre hócsatázni, és hóember is épült.

Karácsony: 24-én a Jézuska meghozta a fenyőfát, és a díszeket. Nagy örömmel díszítettük a fát. Aztán apa maradt Samuval, mi meg Mátéval elmentünk a templomi pásztorjátékra. Ovisok is szerepeltek, de Mátét nem is akartam kiállítani. Hiszen még csak kiscsoportos, pár hónapja jár oviba, és egyébként is olyan mutogatásnak tartom a kicsik részéről.
Persze Máté egy kis sajtkukac, egy pillanatra sem ült meg a fenekén. De elmúlt a műsor, és mire hazaértünk, az ajándékokat is odatette a fa alá a Jézuska.Első napján keresztszülők + Zsombi jött, másnapján elnéztünk a dédihez, és a mamához, mert a veszprémi nénjéék jöttek.
Ajándékok voltak bőven (nem mintha karácsony nélkül ne lett volna játék éppen elég).
Kitől mit kaptak?
Anya + apa: Máté: éhes kutyák társas, domino, Samu: csörgő
Keresztszülők: M: Scooby-Doo-s pizsi, színező, könyv S: pihe-puha pléd, overál
Dédi: M: fagyöngy S: overál
Marika mama + dédi + bátyus: M: Lotti Karotti társas, orvosi táska, óra S: előke, játéktelefon
Vera mama: M: kombájn S: bébiétel
Ilonka nénjéék: M: Puzzle, domino S: bébiétel, kistányér
Teri nénjéék: M: rendőrautó készlet S: harisnya, plüssállaat
Andris bátyjáék: M: távirányítós autó S: fürdős játék

Szilveszter: mindenkivel ittunk gyerekpezsgőt, ha nem szilveszterkor, akkor újév napján.
Egyedül apa maradt fent éjfélig, Samu fél 9-kor, Máté 3/4 9-kor aludt el. Velük együtt anya is. Aztán Samuhoz keltem egypárszor, és Máténak is példátlanul korán, fél 6-kor volt riadó. Talán a sok köhögés miatt, vagy betegség lappangott benne, mert estére be is lázasodott.