2010. február 20., szombat

Éjszakák

Éjszakáink sajnos szörnyűek. Már napok óta rengetegszer ébred Samu.
Már mindent kipróbáltam, hogy mi baja lehet, de tanácstalan vagyok.
Ami biztosan nem: -éhes, -beteg, -pisis,kakis, -nincs melege.
Lehet lappang benne valami, mert most teli- és újhold sincs. Viszont az időjárás nagyon szeszélyes. Én meg fáradt vagyok.
Hát, ez van. Remélem, lesz jobb is.

Szandi :) :(

Szerdán voltunk az ortopédián.
Nagyon reméltem, hogy nem kell tovább a szandál Samu lábára, de sajnos nem így lett.
2 hónap múlva kontroll.
De jó hír is volt. Mindkét lába szép, normális, a szandi pedig azért kell rá, hogy tartsa, nehogy visszaálljon a régi állásba.
Egy kicsit variálni kell később, amikor állni próbál, illetve menni kezd.
A bebax-szandálra nem állhat rá. Ha feláll, akkor magas szárú, betét nélküli szandál kell a lábára KACSÁSAN! Aztán ha menni kezd, akkor rendesen kell a lábára adni, és vissza kell menni. Persze ha mindez 2 hónapon belül történik. Ha nem kezd addig rendesen menni, akkor 2 hó múlva lesz kontroll. De 2 hó múlva még csak 11 hós lesz, nem biztos, hogy menni fog.
Amíg nem próbál maga felállni, addig a bebax-ot adom rá. Igaz, hogy a rugdalózója talpai bánják! :)

2010. február 14., vasárnap

8,5 hó

Súly: 7970 gramm
Hossz: 73 cm
4 foga van, 2 okt. közepe óta, 2 febr. 8-án kocogott először (alul-felül 2 középső).
Orthopédiára szerdán kell visszamenni (febr. 17.) remélem, leveszik a szandit.

Farsang






2010. február 6.-án volt Máté első farsangja. Nagy-nagy izgalommal várta, bár először azt mondta, hogy ő nem öltözik be semminek. Persze, nem is tudta, hogy mire számítson. Aztán ahogy az oviban is beszélgettek róla, egyszer csak bejelentette, hogy ő gomba lesz. És ebben is maradtunk. Elkészítettem neki a jelmezét, amit a farsang napján (a sok embert meglátva) nem akart felvenni, de aztán mégiscsak sikerült meggyőzni. Édes volt nagyon, mint ahogy a többi kis gyerkőc is.
Táncoltak is a kiscsoportosok, bár Máté csak a forgásba volt hajlandó beszállni, bár az óvónéni igyekezett terelgetni. Tombolán nyertünk egy filckészletet (nagy volt az öröm!) és két foglalkoztatót.

Mászás-ülés






Múlt csütörtökön megtört a jég. Igaz, Samu előtte is be tudta járni a szobát: hason csúszva, forogva. Csütörtökön (febr. 4.) Samu úgy döntött, hogy annyira érdekes az egyik csörgője, hogy érdemes utána mászni! "-szer csak 1-2 "lépést" tett meg, és én azt gondoltam, hogy pár nap biztosan eltelik majd, hogy hosszabb távot is megtegyen, de ő nem így gondolta. Még aznap megtett kb. egy métert MÁSZVA!
Aztán onnantól kezdve nincs akadály! Már a másik szobát is beveszi, persze a legjobban a borosüvegek motiválják. A legjobb játék pedig az ajtó nyitogatása! Jól leköti magát vele.
A mászást pedig hamarosan követte (dec. 6.-án) az egyedül felülés. Érdekes, mert addig ültetve sem nagyon akart megülni, amikor pedig egyedül is fel tudott ülni, akkor meg már stabilan ül! Érzik ezek a gyerkőcök, hogy mikor mit tudnak megcsinálni!
Persze kb. 2 hétig már félig/háromnegyedig felült.