2010. március 29., hétfő

Felálltam!

Márc. 13-án, szombaton történt meg először, hogy Samu egyedül felállt. Na nem kapaszkodás nélkül, de mégis! Persze azóta már bárhol feáll és a tempója is változott. Aleüléssel még akad egy kis gondunk, de fenékre tottyanás már megy, persze nem direkt még.
Érdekes, hogy megy az idő. febr. 6-án kezdődtek a nagyobb mosgások: felülés, mászás, felállás, és egy hónap altt mennyit változott. Hirtelen lett nagy!

2010. március 12., péntek

Betegség

Oviban járvány van: pénteken már alig voltak gyerekek. Vasárnap Mátét is elérte: magas láza lett. Napközben lement neki nurofennel (2x ismételtük), aztán este hűtőfürdőztem, kúpot adtam neki, vizesruháztuk, de nem akart lemenni a láza. Óránként mértem neki, 38,5 volt. Fél egyor kapott még egy kúpot. Az már levitte, és nem is jött vissza. Viszont oviba nem mehetett a héten. Csütörtökön visszavittem. Gyógyulóban van, kedden mehet oviba. Márnagyon hiányzik neki: unatkozik itthon, állandóan a Zsombit és a Pajort emlegeti.
Engem is elért valami nyavaja, muszáj volt dokihoz mennem, mert már a fülemen is éreztem, hogy valami nincs rendben. Antibogyót kaptam, remélem, nem fertőzöm vissza Mátét és Samu sem kapja el.

9,5 hó

Súly: 8260 gramm
Hossz: 75 cm.
Dokibácsi nagyon megdícsérte Samut, mert ő nem sírt. Nagyon sok baba volt a tanácsadáson és nem szimpatizáltak a dokival. Bezzeg Samu. Úgy figyelte: persze magas, szemüveges, érdekesség lóg a nyakában. Szerencsére nincs semmi baja, bár kicsit köhög, orra folyik, de nem vészes.
Édesemnek 6 foga van, mászik villámgyorsan, felül egyedül. Egyre huncutabb, Máté után megy, mint egy kis puli. Reggelente nagyon örül neki, ha megjelenik.
Integet, pogácsát süt, és:kacsint. Vagy legalábbis úgy csinál, mintha kacsintana a bal szemére.
Tetetete, babababa, dededede- ezeket mondja,és ha valaki utánozza, kacag rajta. Ha ugatok neki akkor is: (kutyaugatás :))
Éjszakáink változók: hol jobb, hol rosszabb. A múltkor a foga maitt volt a sok ébredés: alul és felül is 3 foga van, de nem tükrösen :). És csikorgatni is tudja őket.
Jó idő volt a múltkor, sokat voltunk kint, de sajnos visszajött a tél.
A hintázás Samunak is nagyon bejön, de elüldögél a babakocsiban is egy órát, ha sétálunk.