2010. október 24., vasárnap

Máté elveszett , de meglett

Nekem ma olyan "élményem" volt, nem kívánom senkinek.
Anyu megkért, hogy vigyük el a tescoba, mert nincs semmi húsa otthon. Ok, irány Kaposvár. Samu akkor aludt el, amikor már majdnem odaértünk, de amikor megáll a kocsi, fel szokott ébredni. Persze, szokott, de ma nem. Ébresztgettem, előtte kinyitottam Máténak az ajtót. Erre a nagyobb fiam, irány, fut befele, mert neki autós kocsi kell (aminek az eleje autó). Samut kiimátkoztam, anyu is kikászálódott, mire megyünk be, Máté sehol.
Kérdezem a biztonsági őrt, nem ment-e be egy kisfiú egyedül. Hát, ő most jött az előbb, nem tudja, megyek be, végig az áruházon, Máté sehol. Gondoltam megnézem kint az autóknál. Kifele megkérdem a másik őrt, aki a kijáratnál áll, válasz, mint az előzőnél :( Frankó. Szaladok kint végig, semmi. Még egyszer bent, semmi. (persze tudom, hogyha telefon nincs nálam, Zsolti után is tudok ennyit szaladni, tuti, hogy mindig elkerüljük egymást :(. Gondoltam megnézem megint kint. És ahogy kilépek, ott áll előtte. Hát, kijött egy pár könnycsepp.
Máté nem ijedt meg (állítása szerint, minket keresett). Persze nem a bejáratnál ment be, valahol a pénztáraknál osont be, aztán kiment. Épp körforgalmat építenek, tiszta káosz van, de szerencsére épp arra ment, ahol nincs forgalom, és azt mondja, hogy nem lépett le a zebrára, ott visszafordult.
Jól megijesztett, de ennél jobban is kétségbe tudtam volna esni, pl. ha egy órán keresztül keresem, és semmi. Szerencsére ez nem történt meg.
Viszont tegnapelőtt éjjel épp azt álmodtam, hogy anyu elhagyta Mátét. Hát, ketten voltunk :(

És ami még mindezt megelőzte:
Kiürült a mosószeres flakonom. Máté mondta, hogy ne dobjam ki, majd jó lesz neki virágot öntözni. OK. Én hülye, mindig csak halogatok, azonnal ki kellett volna mosnom :(
Persze Samu épp akkor talált rá, mikor Máté már letekerte a kupakját. Csak azt hallom, hogy köpköd. Na frankó, gyorsan vittem, hogy kimosom a száját. Persze ordított, de megijedtem, mert nagyon mosószerszagot éreztem. Aztán kiderült, hogy a keze volt mosószeres, azt éreztem. Gondolom megnyalta a kezét, és egyből köpködött.
De hogy mindig van valami :(

Mátéval aztán megbeszéltük, hogy soha többet nem csinál ilyet, mit tegyen, ha mégis elveszik (szóljon felnőttnek, ha már bement valahova ne menjen ki).
Este aztán megint szóba hoztam, akkor már azt mondta, megijedt egy kicsit, amikor nem talált minket, sírt is (bár amikor megtaláltam nem látszott rajta), és szólt egy felnőttnek, de nem segített neki :(
Viszont lehet, hogy mindezt csak azért mondta, mert én azt mondtam neki, hogy ezt tegye, ha esetleg legközelebb elveszik. De NEM LESZ legközelebb!!!!

Tv szereplés :)

Voltunk a Duna tv-ben :)
Az újszülöttek ligetéről készítettek egy kis összeállítást, és mi is ott voltunk.
Elvileg itt meg lehet nézni, de nekem még nem sikerült :( Viszont volt, akinek igen.
http://www.dunatv.hu/musor/videotar?vid=668020
Már nekem is, csak le kellett hozzá tölteni egy prg-t.
20:40-től van Andocs, ha vki nem akarja végignézni. 4 perc az egész.

2010. október 12., kedd

Uh, doki


Tegnap voltunk uh-on és dokinál is.
Mindenhol minden ok, úgyhogy kicsit megnyugodtam.
11-re mentünk az uh-ra: hát, az igazság az, hogy nem túl sok mindent láttam, egy-két villanásnyi kivételtől eltekintve. Olyan összevissza feküdt, mozgott a pici. Viszont szívhangot hallgattunk, keze-lába megvan, és épp a korának megfelelő.
Takóredője 1,3 mm, tökéletes, ülőmagassága 6,04 mm. Mást nem is mért a doki, pedig próbált mást is nézni, de nem a legszerencsésebben feküdt a kicsi :)
Máté nagyon örült a képnek: Az első kép a másik kistestvéremről!-felkiáltással szaladt, és rakta be a fényképalbumba :)
Délután dokihoz kellett menni, ő is mindent rendben talált. Közben Samu aludt egyet a babakocsiba, Máté oviban volt, mama ment érte, és a várakozásokkal ellnetétben nagyon ügyesen viselkedett, nem sírt, pedig mé mesét sem tudott nézni, mert bedölött a t-home :( videó azért volt :)
Azért ptóbálok egy képet feltenni, remélem, ez megmarad, bár igaz, hogy nem sok minden látszik, bár én tudom, hogy mi micsoda.
Rejtvény :)
Hát, ez a kép előre került, de mindegy :)

2010. október 10., vasárnap

Szüreti felvonulás

Tegnap szüreti felvonulást és este bált rendezett az ovi.
Felvonulás: 8 fogat volt, lelkes fiatalokkal. Épp a Vera mama előtt álltak meg, hogy kidobolják a híreket. Én mondjuk már hallottam előtte, hisz ott voltam a nagy megbeszélésen :)
Az elmúlt időszak legviccesebb eseménye történt meg a mama előtt. nagyon régen nevettem ennyire :)
Sztori: jöttek a fogatok, mama előtt megálltak kidobolni a híreket. A hintó lova odapotyogtatott. Aztán előrébb állították őket. Fiam, és a kispajtása, aki velünk volt egész nap, megindulnak a járdán. Gondoltam előrébb mennek nézni a lovakat. Ja, én naiv. Pár perc múlva jönnek vissza: egyik kezében talicska, másik kezében lapát :)
Alig várták, hogy elmenjen a menet, mert nekik lósz*rt kell lapátolniuk. :)))
Be is hordták a mama kertjébe :)
Azt mondja a fiam: Szar egy munka, de valakinek meg kell csinálni. Nem tudom honnan vette :) de nagyon röhögtem rajtuk.
Samu is egy mukk nélkül végignézte a felvonulást, a kidobolást, a táncot.
Velünk volt egész nap a kis barát, Pajor Kristóf, szegénynek nagyon korán volt ébresztő, de nagyon lelkesen jött, anyukájáék egész nap felvonultak: előtt Törökkoppányban, aztán Andocson. Nem volt a fiúkkal semmi gond, elvoltak egész nap: gyurmáztak, színeztek, tv játékoztak, bicikliztek. Sajnos elaltatni nem tudtam Kristófot, úgyhogy a délutáni szereplére teljesen kidőlt, nagyon fáradt volt.
Elvittem a fiúkat megnézni a műsort is, de várni kellett fél órát, így teljesen elfáradtak, amikor elkezdődött. Nem vártuk meg a végét :(

Este elmentünk a bálba, miután a gyerekek elaludtak. Anyu volt velük: Máté nem ébredt, Samu viszont 2-szer is, és nagyon ordított, úgyhogy 2-szer haza kellett mennem visszaaltatni, pedig csak éjfélig voltunk. Nem volt különösebb gond, mert közel voltunk :)
Bezzeg ma hulla voltam, pedig d.e és du. is aludtam Samuval. Tortát is sütöttem apának, miután rendet raktunk a közösségi házban.