2011. december 26., hétfő

Karácsony

Akkor szép sorjában:
Dec. 24.
Délelőtt készítettem a kaját, a gyerekek erre-arra voltak (otthon, mamánál).
Délben Sami és Pepi elaludt, utána pedig Mátéval feldíszítettük a fát. Amikor Sami felébredt, megállt a fa előtt és csak nézte. Aztán fogta magát, visszafordult a szobába és ment traktorozni :)
3 órakor volt a templomban a pásztorjáték. Minden évben meg szoktuk nézni (anno szerepelni), és az ovisok is elő szokták adni a karácsonyi műsorukat a nagyok műsora előtt.
A nagyokkal mentünk, Zsolti maradt Pepcsivel, aki fél 4 körül elaludt.
A templomban Máté leült az ovisok közé, mi pedig Samcival a másik oldalon találtunk elől helyet.
Ügyesek voltak a kicsik és a pásztorjáték is jó volt. Nem a megszokott, volt bent újdonság is, mint pl. Mit szól József, amikor meglátja a várandós Máriát.
4 óra után értünk haza, addigra a Jézuska is a karácsonyfa alá tette az ajándékokat.
Máté ujjongott, hisz nagyon várta, Saminak viszont könyörögni kellett, hogy egyáltalán a fa alá álljon és kibontsa az ajándékát.
Máté tőlünk egy lego házat és egy AnnaPeti-t kapott, Sami pedig egy nagy kirakót és 2 könyvet. Pepi bébikaját.
Este a fiúk még átnéztek a mamához, de ajándékot ekkor ott még nem kaptak.

Dec. 25.
Délelőtt a Vera mamánál voltak a fiúk, Pepcsivel én kicsit később mentem, miután felébredt a délelőtti alvásából.
Olyan sokszor vannak a mamánál, mintha haza mennének, úgyhogy természetesen jól érezték magukat. Ebéd után a kicsiket hazahoztam aludni, Máté maradt az apjával.
Amíg aludtak, én elkészítettem a vacsorát. A gyerekek keresztszüleit és Zsombit vártuk délutánra.
Megvacsoráztunk, ajándékot bontottunk. Máté és Zsombi jól eljátszottak, bleybled-eztek (most ez a legnagyobb favorit). Persze Sami rendszerint útban volt, de nem volt vészes.
Zsombi tőlünk Lotti Karottit és könyvet kapott, M és S bundás papucsot és tusfürdőt, Pepi fürdőjátékokat.

Dec. 26.
Marika mamáékhoz mentünk, ahova a veszprémi nénjéék is jöttek. Aludni hazavittem a kicsiket, aztán visszamentünk, majd átmentünk a Bözsi dédihez is. Ezen a napon ajándékdömping volt. Ekkor határoztam el, hogy jövőre ezen mindenképp változtatunk: ennyi játék felesleges. Bőven elég lesz, ha szenteste tőlünk kapnak egyet, a keresztszülőktől egyet, és az összes többi rokontól egyet (én veszek egy valamit, ki mit szán odaadja pénzben), és karácsony egy napján összejönnek nálunk és megkapják tőlük a gyerekek. Felesleges mindenkitől külön játékot kapni.
Amit ezen a napon kaptak (a teljesség igénye nélkül): ugráló békák társas, Lics-locs pingvinek társas, könyvek (kb. 7 db), építőjáték, építőkocka, ágyruha, fa kisvasút ...

Utólag írom, ez kimaradt :(
28-án pótkarácsony volt az unokatesómékkal és a gyerkőceikkel. Veszprémből jöttek. A gyerekek cukik voltak, jól eljátszottak egymással (Máté kilógott a sorból: idősebb, makacsabb volt, és ha van kinek, nagyon szívesen produkálja magát. Sami Kornéllal és az Andrissal nagyon jól elvolt: a nagy betonkeverő autóban mixelték a ropit. Ez mindent vitt a fiúknál.
Ebéd után a kicsikkel hazajöttem, de fél óra múlva ők is indultak, hisz a gyerekek ott is alszanak délben és fáradtak voltak.
Onnan is kaptak könyvet, trakit, formabedobót.

képek is vannak:
https://picasaweb.google.com/106241589772031548491/2011Dec?authkey=Gv1sRgCKjj1fOU1_v96wE#5690814985484994450

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése