2013. augusztus 1., csütörtök

Szobatisztaság indul!

Kb egy hónapja, amikor olyan jó idő volt, lekerült Petiről a pelus. Helyette kapott kisgatyát, de nem tartott sokáig ez az állatot, mert azt mondtam, hogy nem vagyok hajlandó fél órán belül 4-szer kicserélni rajt, ha bepisilt. Akkor nem volt még megérve a szobatisztasághoz, nem érzékelte, hogy pelus vagy kisgatya-e az, ami rajta van, és bepisilt, bekakilt.
Persze amikor folyt a pisi, akkor érzékelte a különbséget, de ahogy folyt a lábán, gyorsan abba is hagyta. Aztán ahogy tiszta gatyót kapott, folytatta a pisilést. Felfüggesztettük a dolgot mondván, ha majd megérik rá, úgyis leszokik a pelusról.
Kb egy hete azonban az éjszakai pelusban nem volt semmi 3 napon át, és egy este, amikor nem kapott fürdés után pelenkát, maga indult ki az udvarra, mert neki pisilni kell. Reggel is ez volt, és onnantól kezdve nem kapott nappalra pelust. Kapott viszont kisgatyót újra vagy volt, hogy azt sem.
A legmelegebb nyári napon bent voltunk a szobában, odakészítettem a bilit látótávolságon belülre, Pepi meztelenül játszott. Amikor úgy érezte, saját maga indult, és ráült a bilire. És ezen a napon először a kaki is oda ment.
Aztán másnap is. Örülök neki, hogy ilyen hirtelen, bár fel vagyok készülve, hogy ha megérkezik az ősz és a hosszúnadrágos időszak, lesz egy kis visszaesés, de okt. végére, mire az oviba akarom beszoktatni, szerintem minden rendben lesz. Nem gondoltam volna 2 hete, annyira nem mutatott semmiféle hajlandóságot. Előfordul ugyan, hogy gatyával együtt ül rá a bilire, de mindig ráül, vagy megy ki az udvarra, ott viszont letolja és pisil. Este lefekvés előtt pedig a tesótól látva neki is a wc-be kell állva pisilni. És nagyon örül neki.

Most már el merek vele indulni a faluba is pelus nélkül, sőt, a Balcsira is anélkül indultunk.
Délután és éjszaka még kap pelenkát. Ezekben még előfordul pisi, de nem olyan sok, és csak ritkán.
Szóval ha még nem is 100 %-osan vagyunk rajt, de elindultunk a szobatisztaság felé.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése