2010. november 17., szerda

Szopi vége :(

Úgy tűnik, Samu abbahagyja a szopizást.
Részben örülök, részben nem.
Miért nem? mert ezzel vége a kisbaba korszaknak, és bár egy cseppet sem lett kevésbé anyás, mégis lezárult valami. A mai az 5. napja, hogy reggel sem szopik. Bár gyanítom, ha megkérdezném tőle, hogy kér-e cicit, biztosan kivillannának a fogai és fülig érne a szája, ami az igen egyértelmű jele. De nem kérdezem tőle, hisz mostanában már nekem is kellemetlen volt szoptatni, gondolom a kistesó miatt.
Örülni pedig azért örülök, mert sokkal simábban ment, mint ahogy 2-3 hónapja azt gondoltam :)
Akkor még reggel és a 3 alvás előtt szopizott. Aztán elhagytuk a nappali alvások előtti szopit, aztán az estit, és maradt a reggeli. De a joghurt elfogyasztása után már húzkodta a pólómat. Aztán nem kapott minden nap, volt egy-egy nap, ami kimaradt, végül elhagytuk. Végülis az eredeti tervek szerint is kb. eddig akartam szoptatni (amikor már tudtuk a tesót), úgyhogy azt mondhatom: könnyen ment.
Azért bújik nagyon sokat, alváskor is össze kell bújnunk, de azt nem bánom, olyan jó ölelni. Csak az lesz a kérdés, ha én nem leszek itthon, akkor mi lesz. De ezen még ráérünk gondolkodni, addig olyan sokat változhat. Messze van még ápr. közepe :) Bár remélem, addigra áttér az egyszeri napközbeni alvásra.
Még 2-szer alszik, reggel 2-3 óra után kidől :)

1 megjegyzés:

  1. Így van,messze még az április!
    Iza meg egyszer sem alszik már napközben:(

    Na meg hamarosan szoptathatsz megint!:)

    VálaszTörlés