2011. május 22., vasárnap

Sami 2 éves

Hát igen, szalad az idő ...
A kis zsivány alig több, mint 11 kiló, és 85 centi.
Nem véletlenül írtam, hogy zsivány ... eszméletlen nagy huncut, a szeme előbb nevet, mint a szája, az arcán meg a kis gödröcske mindent elárul. Ha az emberre nevet, nem is lehet rá haragudni.
Nagyon barátságos, jószívű, bárkivel elbeszélget, kedves. Nem irigy, szinte bárkit megkínál, ha kérik. Nem véletlen, hogy a boltból, nem jövünk haza üres kézzel ... és nem arra gondolok, hogy én veszek neki valamit. Szinte mindig van, hogy találkozunk olyan kedves ismerőssel, aki nem tud ellenállni Samunak. DE ha mégsem, a Marika néni (boltos- egyébként a Vera mama szomszédja) tuti ellágyul. Hiába mondom neki, hogy ne adjon Samunak semmit ... Ahogy belépünk mostanában a boltba, Samu egyből mondja: Néni, iszok. Vonul be a pult mögé, ahol külön bejáratú piros pohara van, és iszik :) persze ki is szolgálja magát: perec, kukó, kifli ...

Imád hintázni és homokozni, na meg persze motorozni. Tavasszal a talicska volt a minden, azt tolta mindenhová, aztán felfedezte a motort ... ami ugye veszélyesebb. Sajnos már nem egyszer alig lett megcsípve az út előtt, mert a mamánál megindul, aztán nálunk nem kanyarodik be, és sajnos tőlünk kicsit lejt az út, így gyorsul is ...
Kapukulcsot már nem tudom, hova tegyem, hogyha jön valaki, be tudjon jönni, viszont Samu ne tudjon kimenni. Már mindent próbáltam, a kapu teteje egy ideig ideális volt, de már nem az ... mindegy, hogy postaláda mögé dugom, kiskapura vagy nagykapura, kifelé vagy befelé, mindenhogy levadássza. Jobbik esetben a kulcs kipottyan a járdára -így tuti nem tud kimenni. Viszont a múltkor épp így tűnt el pár napra a kulcs, és elég körülményesen lett meg. De meglett! Azt hiszem, szerzek egy pótkulcsot :)

Beszéd: sok mindent mond, magyaráz szakadatlan, már össze is fűzi a szavakat, 2-3 szavas mondatok is akadnak.Édes nagyon ahogy mondja. Mondóka annyira nem izgatja (Mátét sem anno), viszont kirakózni szeret és bent állandóan a trakival szállít.
Tipikus fiú: minden érdekli, ami berreg és az úton megy: traki, ifa, kukásautó, sima kocsi, mindegy, de nekünk meg kell néznünk. Ha nem jön, akkor meg várunk, hogy jöjjön :)

Kis hörcsög, már nem hagyja magát, verekszik, csapkod, dobálózik :(

A szereted anyát kérdésre nem a felelete, de ha mondom, hogy akkor sírok, akkor mondja, hogy ne sírj, szere, és cirógat. Nagy kópé :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése