2011. október 13., csütörtök

Védőnő és kontroll

Kedden látogatást tettünk a védőnőnél, hisz Peti fél éves lett, és a havonta kijáró gyerekorvos is most jött. Nagyon kíváncsi voltam, mit fog mondani Petire. Szerdán kontrollra kellett vinni, és kíváncsi voltam, hogy egy nap eltéréssel, de mit fog mondani a 2 gyerekorvos. Vajon ugyanaz lesz a véleményük, vagy nem értenek mindenben egyet.

Fél éves gyermekem 7510 gr és 70 centi.
Gyerekorvos szerint minden ok, a szokásos vizsgálatok előtt nem mondtuk, hogy nem volt minden rendben, amikor született (persze elmondtuk már mindig, amikor vizsgálta Petit, de egy hónap alatt annyi pici babával találkozik, hogy egyáltalán nem csodálom, hogy nem emlékszik.)
Megmutattuk neki a múltkori kontroll papírját, amin az állt, hogy ébren hasaltatás javasolt, ill. az asszisztált mászatást kellett gyakorolni. Amit meg is tettünk szinte minden nap, de túl sokszor nem.
Ő is megnézte, szerinte minden rendben, nem kell aggódni. A fejét is szépen tartja, amikor hason van.

Ezek után vártam, hogy vajon Kaposváron is hasonló jó híreket hallunk-e majd.
Szerencsére szerdán sem volt semmi probléma, a kaposvári gyerekorvos sem látott semmi eltérést a két oldal közti használatban, és izomtónus-eltérést sem vélt felfedezni. Említettem neki, hogy eddig mindig úgy voltunk, hogy amikor mentünk kontrollra, akkor az épp elvárt dolgokat nem csinálta Peti, de rá pár napra vagy 1-2 hétre már igen. asszisztált mászatáskor nagyon ügyesen húzta a kis lábait és a kezeit is rakta szépen. Következő kontroll 9 hósan, majd egy évesen, aztán remélem, nem kell többet menni. Eddig 6 hetente jártunk, úgyhogy anya kicsit megnyugodott. Annyi volt csak, hogy a fejét enyhén balra tartja, de ez eddig nekem nem tűnt fel (nem volt), hanem előtte nap este a mama említette, hogy ferde kicsit a Peti nyakat. Talán elalhatta. Ennek a drnő sem tulajdonított különösebb jelentőséget, de azért a papírjára ráírta. Lába sem spiccel annyira talpra állításkor, és ügyesen rakosgatta a kis tappancsai tis egymás elé :)
Megint mindenkit levett a lábáról, olyan kis helyes, barátságos, mosolygós volt, pedig szegénykém hulla fáradt volt, épp szopizott és kb. 1o-15 percet aludt, amikor jött a drnő. Előtte egy órát vártunk, mert császárhoz kellett mennie. Gondoltam, ilyen állapotban nem biztos, hogy nagyon együttműködő lesz, de az volt :)))
+ Sami golyóügye

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése