2011. november 2., szerda

Temetőlátogatás

November 1.
Mindenszentek napja

Már előtte nap szó volt róla, hogy ilyenkor megemlékezünk azokról, akik már nem lehetnek közöttünk (papák, dédik), virágot viszünk a sírjaikra és gyertyát gyújtunk az emlékükre.
Vera mamáékkal akartak elmenni a kisbári temetőbe ... mind2 fiú. El is mentek, nem is volt semmi gond: Sami nem is akart gyertyát gyújtani, Máté annál lelkesebb volt.
Aztán elsején délután mi is felkerekedtünk ... Petit itthon hagytuk, hisz lefoglalt volna egy embert, és hátha a 2 fiúval kudarcba fulladt volna a temetőlátogatás.

3 körül indultunk. A temetőben Máté vitte a szatyrot, amiben a gyertyák, mécsesek voltak. Annyira sietett, futott a papa sírjához, hogy esett egy hatalmasat, a szatyor kiszakadt, megértem utána a sok mécsest vinni ...
Nyugi volt egyébként, lelkesen, gyújtogattak , persze Saminak az oltogatás jobban ment ... ahogy akarta a gyertyáról gyújtani a másikat,a viasz rácsöppent a már égőre, és elaludt ... ez profin ment neki :)
Kb. egy órát voltunk a temetőbe, mire minden szerettünk sírját végigjártuk ... itthon a mama addigra elaltatta Petit, úgyhogy minden zökkenőmentesen ment.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése