2012. március 29., csütörtök

Dédi

A szülinapi buli után dédi belázasodott, előbb kellett visszavinni a kórházba, ahol AB-ot kezdtek el adni neki. A gyomortükrözésen túl volt hétfőn, aztán kiderült, hogy a röntgen által még nem egyértelműen kimutatható tüdőgyulladása van. A hetet a kórházban töltötte, de pénteken mehettünk érte.
Nem is emiatt írok igazából, hanem azért, mert azóta megváltozott ...
Vasárnap, amikor fent voltunk, még gyenge volt, feküdt, aludt kicsit, üldögélt egyik, majd a másik szobában, elbeszélgetett a gyerekekkel.
Hétfőre megint felment a láza, orvos szerint nem gyógyult meg teljesen a tüdőgyulladásból, így újabb gyógyszert kapott.
A sok gyógyszer mellékhatása, vagy a pár hete tartó lelkileg intenzív időszak (betegség, kórház, nem mindig tiszta szobatárs, akire egyszer a földön fekve talált rá, a titkos szülinapi buli), vagy a tavasz, a szél, az időjárás, vagy a kóla (amit tegnapelőtt ivott), vagy így együtt minden - lehet az oka, de úgy veszem észre, hogy most kicsit megváltozott. Tegnap igencsak ingerlékeny volt, szinte robbant, amikor az ember szólt hozzá. Feszült volt -érezhetően, és ő is belátta, hogy idegesebb, minden idegesíti.
Imádott olvasni, most nem kíván, tv-t sem néz, viszont hirtelen ereje teljében lett: tipeg-topog, rendezgeti a tojásokat, mindent kritizál. Anyu otthon van vele táppénzen, de ha lemegy a kertbe, akkor kiabál neki, hiányolja. Nem lehet mellette minden percben, és azt sem tudom, meddig akar vele otthon maradni, hisz az állását nyilvánvalóan nem adhatja fel.
Olyat is tett, hogy éjszaka, amikor öcsém (30 éves) később ért haza, ordított vele, hogy ő bizony addig egy percet sem aludt, miért nem ment haza korábban ...
Ami leginkább megkérdőjelezhetővé teszi azt, hogy jól van-e, az az, hogy tegnap nekiállt takarítani, törölgetni. Ez már nappal is furcsa, de éjszaka meg pláne. Éjjel nem tudott aludni, gondolta takarít ... éjjel 3 órakor anyu arra ment át, amikor meg akarta nézni, hogy a szőnyegeket felhajtotta, és alatta söpört ...

Viszont ma is elmentem megnézni, semmit furcsát nem látok a viselkedésében (nem voltam sokáig, csak 15 percet, hosszabb idő biztosan többet mondana). Beszélget, nem kever senkit senkivel, ebédelni is olyan jóízűen ebédelt.
vajon mi lehet ez???
Felajánlottam neki, hogy du megyek gyógyszertárba, hozok neki sedatif pc-t. Anyu szerint nem szedné be, de amikor mondtam neki, azt felelte, hogy hozzak neki. Meg kifaggatom a gyógyszerészt is (ha nem lesznek sokan), hogy ez lehet-e gyógyszer-mellékhatás ... remélem, csak annyi, és nem veszti eszét a mama :(

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése