2014. április 17., csütörtök

Pepi 3 éves lett

Hihetetlen, hogy szalad az idő ...  furcsa visszagondolni, hogy Máté ennyi idős korában született meg Samu, Sami pedig ennyi idősen már egy egyéves Pepi bátyja volt. De nekem Pepi még olyan kicsi ... Pedig a két nagytól sokmindent elles és tanul (jót és rosszat egyaránt).
2,5 éves kora óta ovis. Hamar beszokott, Samunak ebben nagy szerepe volt, most viszont már nem bánnám, ha külön lennének, mert Sami még mindig nagyon terelgeti Pepit. Egyedül viszont nyugisabb lenne, mert Sami eléggé kajla és rosszcsont.

Szülinapját szombaton ünnepeltük: szerencsére nem esett az eső, kint tudtunk lenni, igaz, az idő változékony volt. Keresztszülők jöttek Zsombival, meg a mamák, illetve a szomszédokban lakó két ovis kisfiú.
A gyerekek örömmel sütögettek, bicajoztak, játszottak. Nekik nem terveztem semmi irányítottat, szabadon játszhattak. A torta nagyon finom lett, puncsos volt, Pepcsi nagyon örült neki, és ritka, de Máténak is nagyon ízlett.
Mi, felnőttek beszélgettünk sütögetés, eszegetés közben, a gyerekek pedig nagyon jól elvoltak, elég volt rájuk-rájuk nézni (Pepi inkább a közelben volt).

3 éves státuszon ma voltunk:
Pepi 15 kg, 97 cm. Vérnyomása: 100/60 volt (lehetett volna kicsit kevesebb is, de betudom annak, hogy nem akart a védő nénihez menni)
Anya ölében megbújva6 vagy annak közelében el tudtunk mindent intézni, a hallásvizsgálatnál kifejezetten ügyes volt, a látásvizsgálatnál viszont nem volt együttműködő ... minden egyébre figyelt, és szerintem nem is nagyon értette, mi a  csudát akarunk tőle.
Szeret mondókázni, énekelni -és ezt el is várja: a nagyobbak közül egyik sem énekelte itthon, amit az oviban hallott vagy tanultak. Pepi viszont igen, ls nagyon lelkes, de játék közben is ha eszébe jut, akkor énekelget.
Futóbicajjal már szívesen megy (nemrég kezdhette csak el a lyukas gumi miatt), rendes bicajt még nem próbálta. (Sami ennyi idősen rápattant és ment vele, de sajnos azóta teljesen megadta magát). Szeret hintázni és homokozni. Segítőkész és imád kint lenni. Kockákból, legóból  is szeret építeni, de ez inkább az oviban mutatkozik meg (amikor megyek délután, mindig épít). Szeret oviba járni, ott rajzolgatni. Barátságos, de nem mindenkivel, aktuális kedvétől is függ. Nagyon anyás, de ha nem vagyok, bárkivel jól elvan. Ha meg vagyok, akkor mindig csak anya. De nem baj, imádom. Nagyon aranyos, bújós, pusziszkodós, és sokszor hallom, hogy szeret, imád. Igaz, én is sokszor mondom neki. Ha Máté után született volna, akkor nyugis kisgyerek lenne, viszont Sami után jött, így Sami áll közelebb hozzá (bár Máté szeretne közelebb lenni hozzá), így a Samu rosszasága, zsiványsága részben átragad rá.
Nagyon cuki, egyszerűen imádom!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése