2010. december 9., csütörtök

Ortopédia újra

Tegnap volt a napja, amikor Samut újra vissza kellett vinni az ortopédiára. 7 hete készült el a kis cipője, és a doktornő szerette volna látni, hogy hogy áll a lábujja. Délután 15:10-re volt időpontunk, gondolkoztam rajt egy sort, hogy hogy is menjünk. Végül Mátét összesedetük az oviban fél egykor és egyből indultunk. Bevásároltunk, és utána mentünk a kórházhoz. Persze a tescoban mindkét gyerkőc elemében volt, a Zsolti idegeit jól felborzolták.
Ortopédián minden rendben, csak fél év múlva kell visszavinni Samut. Azt hiszem, kicsit eltoljuk, és a 3 gyereket együtt visszük majd: a picit 3 hós csípőficamvizsgálatra, Mátét és Samut ellenőrzésre.
A talptengelyek jók, járáskor mindkét lábát azonosan terheli és a sarkait lerakja. A jobb nagylábujja pedig már nem 5, hanem csak 1-2 fokban tér el. Biztosan köszönhető a cipőnek, de szerintem ehhez nem kellett volna feltétlenül csináltatott cipő, bármilyen megtette volna, csak annyit kellett volna mondania a dr-nőnek, hogy ne járjon mezítláb, hanem mindig csak cipőben. Hisz nem állandóan volt rajta az ortopéd cipője, volt, hogy szandál került a lábára.
Na mindegy, a lényeg, hogy csak fél év múlva kell visszamenni.
Hazafelé persze mindkét gyerkőc elaludt (és Máté volt a gyorsabb), de este nem okozott különösebb gondot az altatás, mert ahogy hazaértünk Samu egyből felkelt, Mátét pedig felébresztettem, tehát nem aludtak túl sokat, kb. fél órát.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése