2011. január 5., szerda

Karácsony

Dec. 24.
Gondolkoztunk a Zsoltival, hogy is legyen a karácsonyfa feldíszítve. Tavaly a tartóba felállított fát hozta a Jézuska, mi pedig közösen feldíszítettük, mert a Jézuska nem ér rá mindenhol fát is díszíteni. Jó lett volna ez így idén is, aztán máshogy lett. Máté elment az apjával kiválasztani a fenyőt (bár amikor odaértek, akkor talált valami játszóházat, úgyhogy a fa nem érdekelte), hazahozták, és közösen feldíszítettük. vagyis pontosabban Máté meg én, Samut ugyanis likvidálni kellett, nem lehetett mellette nyugodtan dolgozni :( Sétáltak addig az apjával.
3 órakor volt a templomban a pásztorjáték, és előtte az ovisok is szerepeltek. Máté azt mondta, hogy kiáll majd, ha a Pajor és a Bálint is (kis barátai). Persze a Kristóf nem volt ott, de ennek ellenére kiállt a többiekkel.
Mire hazaértünk, a fa alá kerültek az ajándékok. Máté nagyon örült az AnnaPeti-s könyv újabb részének (immár a 4.), és a Csupa csupasz tyúkeszű című társasnak (ami azóta igencsak be lett fogva, igaz, még nem az összes kártyával, de azt hiszem, 16 memóriakártya még sok lenne neki, a fele is épp elég.)
Samut nem izgatta nagyon, hogy csomagot kellene bontani, őt csak a szaloncukor és a mandarin érdekelte ...

Dec. 25.
Samu délelőtti alvása után elmentünk megnézni a nagynéniék karácsonyfáját. Samu dettó, mint előző nap: mandarin + szaloncukor :)
Máté lelkesen bontotta az ő és Samu ajándékát is. Máté könyvet és Thomas-os pólót kapott, Samu kapucnis pulcsit. Máté eljátszott a Lacikával, Samu pedig a hörcsögökkel barátkozott :)
Aztán a Lacikáék jöttek hozzánk. Ebédre a Vera mamához mentünk, hol Samu zenélő házikót kapott (itt volt egyedül hajlandó csomagot bontani, és a kis ház azóta is kedvenc), Máté pedig egy újabb AnnaPeti-s könyvet, nagy örömére :)
A délutáni alvás után a gyerekek keresztszüleit vártuk a Zsombival.

Dec. 26.
Sami déelőti alvása után felmentük a Marika mamáékhoz. A kicsit itt sem izgatta a karácsonyfa és az ajándékok, eyből beirányozta a motor parkolóhelyét :) A mamánál jelenleg bent vannak a házban a motorok. Máté annál kíváncsibb volt, melyik az ő ajádéka. Mesekönyvet és laptopot(játék:)) kapott, Samu pedig egy mágneses rajztáblát és egy Thomasos dvd-t (amit ő még nem néz).
Ebédidőre megérkeztek a veszprémi nagynénémék is. Jó, hogy legalább ilyenkor találkozunk, bár a pici gyerekekkel az unokatesómék otthon maradtak. Pedig olyan kíváncsi lettem volna rájuk :)
Ajándéközön volt innen is: Máté mesekönyvet, foglalkoztatókat, könyveket, kisvonatot kapott, Samu pedig barkácsládikát (még kapott valamit, tuti, de passz ...)
Délután a dédihez is ellátogattunk, ahogy Roary kerékcserés játék és egy AnnaPeti-s könyv várta a gyerekeket.
Mi is ajándékoztunk, bár csak jelképes ajándékokat: mamáknak, dédiknek válogatott képekből montázst a falra, nőknek szalvétatechnikás kis képt, férfiaknak italt. Gyerekeknek könyvet, ruhát.
Karácsonyi képek innen nézhetők:
http://picasaweb.google.com/gerbomoncsi/2010Dec?authkey=Gv1sRgCKjUwYj1ipaXJg#5556814958297198530

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése