2012. szeptember 30., vasárnap

A kis barát szülinapja

Nagyon várták a fiúk szept. 15-ét, mert akkor tartották Máté barátjának a szülinapját (egyébként 14-én van). Tűkön ülve számolgatták vissza a napokat, majd az órát leste Máté. Vacilláltam, hogy legyen: maradjak én is a kicsivel, vagy hagyjam ott a két nagyobbat, vagy csak Mátét. Persze ez Samunak nem tetszett, hisz neki is barátja a Pajor :)
Ők nem andocsiak, szomszéd faluban laknak, így még az odafele úton volt időm gondolkozni, ill. beszélni velük, hogy milyen viselkedést várok el, ha mindketten maradnak pár órára.
Mert abban maradtunk, hogy maradnak. Rajtuk kívül még volt 3 Máté-korú és egy nagyobb gyerek. Mivel Samu nagyon tud viselkedni idegen helyen, így gondoltam, hogy nem lesz vele baj, ő eljátszik egyedül is, Máté meg a kis barátjával. Így is volt, amikor mentünk értük, Máté és Kristóf bent játszott együtt, Sami is bent, de egyedül, a többi gyerek meg kint. Mert mégiscsak a Kristóf-Máté páros a legjobb barát :)
Palacsintát mindannyian ettek, Sami tortát is, Máté csokitortára számított, de feketeerdő volt, így ő nem kért.
Jól érezték magukat, játszottak bent, fociztak kint, és az ajándéknak is sikere volt (az előre lebeszélt ninjago-nak - ami a legújabb gyerek-őrjítő játék). -Bár ha csak a ninjago lenne, de most már mindenféle járgányt is kitaláltak hozzájuk, persze irtó sokba kerül, -mint a lego általában.
Máté is bejelentette már a Jézuskának az igényét (mert neki nem kerül pénzbe), pedig kapott a névnapjára tőlünk és a mamától is.
Vissza a szülinaphoz: szép volt, jó volt (idő is), és mindenki jól érezte magát. A két jóbarát le is beszélte, hogy valamikor még meg kell ejteni hasonló látogatást.

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése