2012. január 14., szombat

Farsangra készülünk

Elmúlt a karácsony, lebontottuk a karácsonyfát, és máris itt a következő ünnep, a farsang, amire el lehet kezdeni a készülődést. Na nem a szalagos fánkot kell elkezdeni sütni, de ideje kitalálni, hogy ki minek öltözzön be a farsangon, amivel elijeszthetjük a telet (zárójelben megjegyzem: a telet, ami folyamán EGY szánkózásra alkalmas hó nem esett :().
Máté kb. 2 hete megjegyezte, hogy ő Télapó szeretne lenni, aztán változott: gyertya, majd kaktusz (???). De ezek közül egyik után sem volt olyan erős a vágy, mint tavaly a karácsonyfa után. Akkor eldöntötte, és nem volt variálás.
Felajánlottam neki, hogy a kis barátjával öltözzenek Ludas Matyinak meg a lúdjának, de Máté nem akar lúd lenni ... pedig milyen jó kis ötlet volt!
Most ott tartunk, hogy kutya szeretne lenni ... azt hiszem, ez lesz a végső, ebből nem engedek.
Mivel azonban mire farsang lesz (febr 4. -talán, mert megint megy az egyezkedés, hogy faluszinten vagy ovin belül legyen), addigra Sami is bőven ovis lesz. Neki viszont fogalma sincs, hogy miről van szó, így úgy döntöttem, hogy Piroska lesz :) ... mert idén még nem ágál, hogy ő bizony nem öltözik be lánynak ... jövőre már tuti :)
Had legyen már nekem is egy kislányom ... hacsak egyszer, és csak fél/egy órára is :)

1 megjegyzés:

  1. Változott a helyzet: Máté kutya helyett varázsló lesz. Ez a végleges :)

    VálaszTörlés