2012. január 4., szerda

Új év, új rend

Pepcsi hozzátáplálásában.
Azt hiszem -közeledve a 9. hónap betöltéséhez- itt az ideje, hogy áttérjünk a napi 2 szilárd étel elfogyasztásához.
Délelőtt főzeléket, délután gyümölcsöt kap Pepi.
Már első nap úgy nyekegett délután, amíg az etetőszékében ült, én pedig a kajáját csináltam, mintha mindig is kapott volna du. kaját, és már türelmetlenül várja.
Biztosan eddig is megette volna (ha kapott volna), és gondolom az sem okozna neki gondot, hogyha nem csak 2-szer, hanem 3, vagy 4-szer kapna. De nem kap.
Hirtelen lenne a váltás, és ugye 1 éves korig a fő táplálék még mindig az anyatej kell, hogy legyen. Szerencsére lelkesen szopizik, nincs időhöz kötve, mikor kap. HA éhes, szomjas, nyűgös, türelmetlen, elkeseredett, szomorú, sírós ...stb.

A 2-szeri szilárd kajával egyetlen bajom van: nem eszik olyan sokfélét, hogy igazán változatos legyen. Persze ez idővel változik, de a gyümölcs kimerül egyelőre az almával és a banánnal, de minden másnap ugyanazt egye? Természetesen reklamálni nem fog, azt eszi, amit kap.
Úgy gondolom, hogy evés terén Samira fog hasonlítani, aki mindent megeszik. Eddig Peti is.
Ma pl. elugrottunk Tabra a piacra, pepi mamával maradt, bébikaját tettem ide. Mind megette, pedig eddig nem kapott cukorborsósat.
Aztán lehet, hogy ha nagyon nem akarok neki 2 naponta ugyanolyan gyümölcsöt adni, akkor kap majd a délelőtti maradék főzelékből. Ezzel viszont szintén van egy bibi: soha nem maradt főzelék, mert Sami, a konyhamalac mindig felfalja :)

Ha etetem Petit, mindig jön, hogy mit eszik a Peti, mert ő is kér. Úgyhogy most már annyit csinálok mindenből, hogy felezni tudjam, mert Samci is igényt tart a turmixolt ételekre :)
Persze ő hamar felfalja az adagját, aztán csak tartja a tányérját, hogy ő még kér, adjak neki a Petiéből :) Tényleg egy kis éhenkórász :))

1 megjegyzés:

  1. Állítólag ebben a korban még nem szempont a változatosság, úgyis kapja anyatejben oldva azt, amit Te eszel, abból van a változatosság, a szilárd kajából meg eheti azt a kevésfélét. Esetleg adhatsz neki gabonaféléket, gabonás kásákat a gyümölccsel vagy a zöldséggel turmixolva, és akkor van egy kis változatosság. Meg ehet már húst is.

    VálaszTörlés