2012. január 30., hétfő

Akadály

Miért is ne épp akkor legyen valami gond, amikor a legkevésbé van rá szükség? Na persze a gondra semmikor sincs, úgyhogy maga válogat időpontot.
Ma reggeli hőmérséklet (autó elektronikája szerint) -9C°. Ilyen hideg idén télen még nem volt. Sajnos be is jelentette az autó, hogy ez biza neki nagyon nem tetszik ... nem volt hajlandó elindulni reggel. A gyerekek viszont harci készültségben, ovira készen ültek a kocsiban, ami csak nem akarta az igazságot. Viszont ekkor nem akartam visszavonulót fújni, így ebben a kellemesen csípős hidegben elindultunk az oviba gyalog (Pepcsi nélkül).
Nem mintha szörnyű messze lenne (gyalog 15-20 perc, gyerekkel 20-25), de ha gyalog megyünk, hamarabb kellett volna indulni. Mindegy, telefonáltam, hogy kicsit késünk, de számítsanak ránk.

Semmi gond nem volt, haladtunk szépen (Mátét azért jócskán sürgetni kellett), mire odaértünk, jól megcsípte arcunkat a hideg. Délben azért megpróbálom elindítani az autót. Remélem, hogy csak az egyébként is rosszalkodó akkumulátornak nem tetszett a hideg.
A nagyobb gondot mégis a hét hátralevő része jelenti:
Zsolti délelőttös, kocsi nélkül, ilyen hidegben nem akarom gyalog vinni a gyerekeket (mert mire odaértünk, azért Sami már elkezdett köhögni). Viszont épp most szombaton lesz az ovis farsang, amire a héten készülnek igazán (kis műsorral). A jelmezük már kész van, jelmezbálba mindenképp megyünk (hacsak nem lesznek nagyon lázas, ágyban fekvős betegek -de nem lesznek!!!), de jó lenne, ha próbálni is tudnának a többiekkel.
Hmmmm ... dilemma, de majd délután az autóhoz nálam jobban értők megmondják, mi legyen. Lehet, ha kap egy kis töltést a kocsi, és félig fedett helyre sikerül vele állni, akkor megoldódnak a reggeli nem-indulások, és semmi probléma nem lesz. Csak a hét második felére még hidegebbet (-15,-20 fokot is) jósolnak éjszakára, és jön a nagy hóóóó!!! Akkor pedig anya tuti nem vezet ... akkor a farsangra is bérautóval megyünk ...de ez még a jövő zenéje. Bízzunk a legjobbakban!

Remélem, érthetően meg tudtam fogalmazni a problémámat ... Röviden: kocsi nem indul, a nagy hideg miatt nem akarom gyalog vinni a gyerekeket, a farsang miatt viszont ott kéne lenniük ...

2 megjegyzés:

  1. Nem tudjátok letakarni vmivel a kocsit?Vagy pluszba vmi fedett helyre állni?Indulás előtt esetleg próbáld járatni kicsit!
    Hát nem egyszerű ilyenkor elindulni...

    VálaszTörlés
  2. Le volt takarva ... az viszont csak a fagyos ablak ellen véd, a hideg ellen nem :( Járatás esélytelen: el sem indul, csak köszörüli a torkát ... vagy azt sem. Lehet,a mamához átállunk vele a sufniba.

    VálaszTörlés