2013. május 21., kedd

Csillagok születtek Andocson

Tavaly kezdődött, amikoris a szülői munkaközösség az ítéletidő miatt elmaradt farsangi bevételt pótolni szerette volna, és kitalálták, hogy rendeznek egy helyi Csillag születik-et. Tavaly nem voltam, de idén szerettem volna elmenni. Az erkölcstanos tanfolyamról épp hazaértem, Sami felkelt és már indultunk is. Máté nem akart jönni, de jobb is volt ez így. Elég volt Samci is, 4-től fél 7-ig tartott a szereplés, a végét már elég nehezen bírta. Sajnos nem sokan voltak, pedig érdemes volt megnézni. A gyerekek nagyon ügyesek voltak, volt pár meglepetés-produkció is.Nekem mosolyt csaltak az arcomra és igazán jó hangulatot varázsoltak.
Becsülöm az összes kis fellépőt, aki tőle telhetően mindent megtett, hogy sikeres produkciót mutasson be, és aki ki mert állni a közönség elé.
Különféle kategóriák voltak: zene, tánc, ének, próza (ez mind gyerekeknél és külön volt egy felnőtt kategória.
Robi bácsi nyitotta a sort a Csillagdallal. Érdemes volt meghallgatni :)
A zenészeknél hallhattunk gyönyörű trombita- és vonósjátékot. Csillag Leidli Gergő lett trombitajátékával. Elképesztően ügyes kis harmadikos. Le a kalappal előtte.
Az énekeseknél voltak elsős kis  Csicsergők, 6.-as énekes lányok, és három egyéni is. Az egyik kis egyéni az én negyedikes Lillám, akiről tudjuk, hogy gyönyörű hangja van, a Magyarország című éneket énekelte nagyon ügyesen. A Csillaga ennek a kategóriának mégsem ő, hanem a 7.-es Sziszi lett, aki nekem egy nagy meglepetés volt. Hátborzongatóan adta elő a produkcióját ... Így és így.
Táncos kategóriába nem volt sok fellépő: az én lányaim táncoltak egy nyári hangulatú zenére, és a néptáncosok ropták még lelkesen és nagyon-nagyon ügyesen, fülig érő szájjal, ide-oda csapkodással. Nem csoda, hogy ők lettek a csillagok :) A lányaimnál igaz volt egy kis baki is, a derékra kötött kendő időközben megadta magát és ez annyira zavarba hozta a Lillát, hogy szegény kiszaladt sírva. Hiába, maximalista. Pár évvel idősebben csak elhajította volna a kendőt.
Próza kategóriában egy verset és egy jó hosszú mesét hallhattunk, amit szinte lehetetlen összevetni, és kicsit igazságtalannak is éreztem a döntést, mert a vers hibátlanságát a mese a hosszúságával bőven kompenzálta. Ugyanannyi pontot ért volna, főleg, hogy kis elsősök álltak ki és legelsőnek.
Felnőtteknél felléptek a nyugdíjasok énekkel, volt "Arany Lacinak" előadás, szemet megcsaló fekete-fehér tánc, nóta. A csillagok a nyugdíjasok lettek.

Ami viszont elszomorított az az, hogy hiába az iskolásokért lett szervezve, és a bevétel az ő érdekük volt, nagyon kevesen voltak délután és a bálban is ... hogy lehet az, hogy a szülők elküldik a gyereket, de ők nem mennek el megnézni? Hogy nem kíváncsiak a saját gyerekük fellépésére? Amire annyit készültek?
Számomra érthetetlen ...

Képek

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése