2013. május 20., hétfő

Közeljövő

Eddig is el voltam havazva, a munka-család-házimunka triót az elmúlt négy péntek délután-szombat egész nap kiegészítette az erkölcstanos tanfolyam. Ennek vége lett, túl vagyunk rajta, és a kezdeti ellenállást és bizonytalanságot felváltotta egy jó érzés, miszerint igenis hasznos volt a továbbképzés. Ugyan még sok a bizonytalanság, de az biztos, hogy egy nagyon jó csoport jött össze, és nem egy tipikus továbbképzés volt (volt olyan része is), de az erkölcstan mibenléte miatt sok szituációs játékot (ami egyben ötlet is) játszottunk, beszélgetős, egymásnak megnyíló feladatokkal. Bár voltak fárasztóbb előadások, összességében mindenképpen jó szívvel emlékszem vissza rá. Ebben pedig különösen nagy szerepe van az egyik előadónak, aki egy hihetetlenül pozitív, jó közvetítő kolléga.

Ha pedig az elkövetkező 1 hónapot figyelem, semmi kétség nincs bennem afelől, hogy az elfoglaltság csöppet sem fog csökkenni.
Ma Samut ünnepeljük: 4 éves lett a drágám :)
A hét további teendői: szülői értekezlet, ovis gyereknap (aminek részesei leszünk a szülői munkaközösség révén), ortopédiára kell vinni mind3 gyerkőcöt, majd céges gyereknap lesz szombaton.
Jövő héten elkezdődnek az év végi felmérések, amiket ugye ki is kell javítani. Aztán színházba megyünk a gyerekekkel, majd pedagógus nap lesz.
Osztálykirándulás is lesz utána héten, majd Máté elballag az oviból.
Osztályozó, év végi értekezlet, évzáró, ballagás - ami egy iskolához szervesen hozzátartozik.
Közben Mátét viszem a logopédushoz, és igyekszem a 4.-eseimnek búcsúzásképpen egy örök emléket is készíteni.
Hát ennyi, aztán jón a várva várt nyári szünet. Várom, tény, nagyon elfáradtam már (biztosan ebben a továbbképzésnek is szerepe van).
De már előre látom, hogy a nyár is mennyi készülődéssel jár majd, hisz Mátém is iskolás lesz, nekem pedig még nem volt első osztályom. És a tartós könyvek bevezetése is ad némi bizonytalanságra okot ... de majd megoldjuk :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése