2011. július 26., kedd

Egyszerre

ALSZANAK :)
Mármint délután: Sami és Peti. Már jó pár napja, így legalább van egy kis nyugi. Igaz, sok mindent csinálni nem lehet, nehogy felébredjenek (Sami nem, ő bunda), de legalább Mátéval van egy kis közös időnk, mikor hazaér az oviból.
Sami délutáni alvása változó. Az biztos, hogy van, és hogy dél körül (+- 5 perc) kezdődik. Magától és nagyon gyorsan elalszik. Gyorsabban, mint este. Persze mellette kell lenni :)
Peti 3-szor alszik. Délelőtt egy kisebbet (1-2 óra), attól függ, mikor ébredt reggel, é kb. 11-ig alszik, aztán dél-fél 1 körül ő is elalszik. Ilyenkor általában nagyobbat (2-3 órát), de kivételek mindig vannak, pl. tegnap, amikor 1 óra után megébredt, szopott, de csikart a pocija, csak szenvedett, borzasztó nehezen aludt vissza. De nem ez a jellemző. aztán 4-fél 6 körül még alszik egyet, fél-2 órát, attól függően, mikor alszik el.

Az esti alvás is egyszerre megy, fürdés, vacsi után még van egy kis játék, mese, aztán fogmosás után Máténak mesél az apja /vagy a mama, ha Zsolti du-os, majd alvás, én meg megyek Samival és Petivel 8 körül. Peti szopizik, samu meg alváshoz készülődik. Ilyenkor kicsit körülményesebb, kb. 3-szor kitalálja, hogy kell neki takaró, aztán meg hogy nem, párszor feláll, megimád, megölelget, megpuszil, aztán Petit is. Ha elfekszik, cirógatom a fejét, aztán szépen elalszik. Általában Peti is. leteszem, és van még egy kis nyugi. Ki lehet használni pl. mosogatni :)

Peti éjjel vagyis hajnalban 1-szer kel 4-fél 6 között, de volt már példa a 3/4 7-es első kelésre is. De nem bánom, ha ébred hajnalban, akkor pelust cserélek (nem bírja ki reggelig :(), szopizik ( ez megkönnyebbülés :), aztán alszik tovább.

Már előre tartok attól, mi lesz napközben, ha Peti már csak 2-őt alszik. A délelőtti alvásából épp felébred, amikor Sami megy aludni, amikor pedig Sami ébred, Peti álmosodik el újra. Logiszika lesz ezerrel :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése