2011. július 1., péntek

Szobatisztaság felé vezető út

-on elkezdett haladni Samu.
Egy hete még azt gondoltam, hogy könnyedén előfordulhat, hogy Samu nem fogja elhagyni a pelenkát idén nyáron. Bár mindenki azt szajkózza, hogy nyáron, jó időben könnyű a pelus-elhagyás, azt gondoltam, hogy a könnyebb mégis akkor, amikor a gyerek megérett rá. Ha magától igényli azt, hogy lekerüljön róla a pelus, és a bilibe végezze a dolgát. Samu egy hete semmi hajlandóságot nem mutatott, bár igazából előtte még bilit sem látott.
Aztán anyuéktól lehoztam a bilit (ami anno Mátéé volt, azt szétszedtük, és még ma is azt használja wc szűkítőnek -úgyhogy bolygatni nem akartam), és a melegebb napokon meztelenül szaladgált Sami. Persze amikor pisilnie kellett, akkor pisilt, de abban semmi extra nem volt, hisz amikor jött, akkor pisilt, oda, ahol épp volt. A szobatisztaság ugye nem ez. Hanem amikor ő maga indul a bilire, amikor már érzi, hogy kell, még ha az eleje a kisgatyába, ill a földre megy is. De próbálja tartani, vagy ha érzi, hogy kell, akkor siet a bili felé.
Most, hogy kicsit rosszabb idő volt, nem szaladgálhatott kint meztelenül, mégsem akarta, hogy pelust adjunk rá, hanem mondta, hogy a bilibe pisil. Ez tegnap kezdődött, és tegnap du sokszor is pisilt a bilibe. Egyszer csurrant be, már épp fürdeni készültek.
Ma is ugyanúgy vagyunk -pelus nélkül, kisebb balesetekkel, de határozott előrelépésnek gondolom, hogy ennyire lelkes a biliért, és ennyire nem akar pelust. Még ha kisebb-nagyobb balesetek elő is fordulnak. Belefér.
Szóval mégiscsak van remény, hogy nem kell még egy évig nappal is pelus. Aztán a délutáni alváshoz és az éjszakaihoz is szép lassan elhagyjuk majd :)
Ja, és amikor ráül a bilire, mondja: jön. Majd feláll és megnézi: tényleg -állapítja meg :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése