2011. július 1., péntek

Gyurma

Az új -régi-örökös kedvenc.
Az első gyurmakészletet Máté 2008 karácsonyára kapta. Akkor volt 2 é fél éves. Nagyon imádta, okáig kedvenc volt, aztán időszakos fellángolás lett belőle. Időnként előkerült, nagy kedvenc volt, aztán csitult a kedv. De ezek az időszakos gyurmázási fellángolások azóta is tartanak. És megvan az utánpótlás is. Samut eddig szerettem volna távol tartani tőle - túl ok macerával járt volna, de most már ő is kedvet kapott: állandóan gyurmázna. Igaz, neki inkább még a "szétvágom" korszaka van (most volt 2 éves), de nagyon szereti gyúrni, nyomkodni, vagdalni ...
Meg sem tudom mondani, hogy hányadik gyurmástégelyt vettük már, hisz idővel kiszáradt. de ezek a mai gyurmák nem olyanok, mint a mi időnkben voltak. Persze van olyan is, és az iskolában sem találkoztam még ilyenfajtával, csak a régivel, de ezek sokkal kezelhetőbbek, könnyebben gyúrhatók, jobbak.
És bár Samu nem érett még meg a tisztán gyurmázás-ra, de a sok apró piros száradt gyurmadarabot összeszedem, ha a szőnyegre kerül (és kerül!- bár van nekik leterítve egy gumilepedő) , de ettől az élménytől kár lenne megfosztani őket :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése