2011. július 1., péntek

Emberábrázolás

Egyik nap (hétfőn) Máté kitalálta, hogy kipróbálja a Zsombiéktól szülinapjára kapott zsírkrétakészletet.
A történethez hozzá tartozik, hogy bár színezni nagyon szeret, és van, amikor szépen is tud, de a rajzolás nem az erőssége. nem is szeretett soha rajzolni, az oviban is csak vonalakig jutott, bár a múltkor már az aszfaltra nem összevissza vonalakat rajzolt, hanem céltudatosan, bár felismerni nem lehetett, igaz, egy dinóra hasonlított.
na szóval: az említett napon egyedül állt neki rajzolni a kanapén, és mire odaértem, hogy megnézzem mit csinált, teljesen egyedül, minden instrukció nélkül egy határozottan felismerhető emberfejet rajzol. Az arcról nem is hiányzott semmi: megvolt a száj, orr, és a szemek.
Innen szóval, kérdésekkel segítettem kicsit, de saját maga rajzolt tovább. Lett az emberkének 2 füle, haja (azt hogy rajzoljam? -ezt nem tudta). Mondtam neki, vonalakat húzzon, de anya magyarázata nem volt elég részletes, mert vízszintes vonalakat rajzolt hajnak. Aztán lett nyaka is, de onnantól nem rajzoltunk tovább -túl nagy volt a feje, betöltötte szinte az egész lapot. nagy lelkesen még akart rajzolni, amit én nem akadályoztam :) A következő emberkének már lett pocija, karjai, lábai és a karjain ujjai is, igaz, az ujjak túl hosszúak lettek, de 5 volt belőlük! Arra nagyon figyelt! A karja viszont a nyakából nőtt, de a következő emberkének már jó helyen volt. Ja, és fiú lett az emberke, nem 3 lába van!
És akkor íme a művész úr első emberábrázolásai:

Az utolsó, kb. 1-1,5 hónapja készült az oviban, mint családrajz. Igaz, mindannyian rajta vagyunk, de azért a mostani emberek mennyivel emberibbek :) és nem ufók :)
Még jó, hogy a védőnő épp előző héten csinálta az 5 éves státuszt, amiben kérdés volt az emberábrázolás. Akkor még nem tudott. Most viszont már igen lett volna a válasz :)

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése