2011. július 15., péntek

Szobatisztaság

A múltkor már írtam, hogy Sami kezdi elhagyni nappalra a pelust. Akkor még csak kezdte, azóta nappalra nem kap pelust (alváshoz igen).
Azóta megjártuk Siófokot, elmúlt a falunap (szóval nem csak otthon voltunk), mégsem történt baleset. Úgyhogy én ezennel szobatisztának nyilvánítom Samut.A kaki is volt, hogy a wc-ben végezte (méghozzá a Vera mamánál), és a biliben is végezte tegnap, de legtöbbször még a kisgatyában kötött ki :( A tegnapit viszont áttörésnek tartom, mert magától ment a bilire, és jött, hogy pisilt "innen" -és mutatta a fenekét. Szerencsére nem erre-arra ment, mert gatyó épp nem volt rajta, hanem a biliben. nagyon megdicsértem, örült is magának, de ilyennemű balesetek biztosan lesznek még (vagy nem). nagyon kell a kakira figyelni, de mondom, a tegnapi nap áttörés volt: mert maga ment :)
Ágytisztaságról még nem beszélhetünk, alváshoz kap pelust. Hol belepisil, hol nem, egyelőre nem lehet kiszámítani. Van, hogy több napig üres a pelus (mind nappal, mind éjszaka), de van, amikor van bent pisi. persze ebben az időben, amikor a dinnye a kedvenc, mehet reggelire, ebédre, vacsorára, nem kell meglepődni az éjszakai pisilésen sem :)
Máté a délutáni alváshoz hamar nem kapott pelust, az éjszakait pedig 2,5 évesen hagytuk el, úgyhogy Sami sincs elkésve vele. Jóóó, nem hasonlítgatom a gyerekeket :)
Persze akkor sem lepődök meg, ha esetleg visszaesés lesz, mert jön még a rossz idő, a hosszúgatyás időszak, amikor sokáig tart nekivetkőzni ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése