2012. április 16., hétfő

Zsombi szülinapja

A húsvéttal egybekötött Pepcsi-szülinap után szombaton újabb szülinapi buliba voltunk hivatalosak. Zsombi (a gyerekek keresztszüleinek a gyerkőce) töltötte be a 6. életévét.
Miután délután felébredtek a gyerekek, összeszedtük a Zsoltit (éjszakás volt, aludt, mi pedig de anyuéknál voltunk), az ajándékot, a fél tortát és a hozzávalókat, és elindultunk a hegyre. Mert pincebuli volt a szülinap. Sajnos az időjárás csak annyiban volt kegyes hozzánk, hogy nem esett az eső, de sajnos felhős, elég hűvös, szeles idő volt.
A pincénél azonban volt fedett, részben védett terasz, így nem fáztunk. Mire odaértünk, már javában folyt a buli. Zsombi mellett még egy ovistársuk volt ott, ill. Zsombi unokatesói (akiket ismerünk), ill. Marcsi barátnői + két gyerkőc.
Meglepetésként Zsombinak is megcsináltam a teknősbéka-tortát (otthon a túrós részt, aztán a dekorációt kint a pincénél, hogy ne barnuljon meg a banán). Amíg én tevékenykedtem, a gyerekek  játszottak. Sami ment a nagyok után, de semmi probléma nem volt vele, a nagyok pedig jól elbóklásztak. Pepcsi pedig végig jól elvolt: mindegy volt, ki tartotta, mindenkinél jól érezte magát, aztán nekiállt enni, és csipegetett pogácsát, aztán a teknős-torta lábait is lenyúlta. hiába, imádja a banánt :)
Mindenki csak ámult, milyen nyugis, aranyos baba ... mert az :)
Samcinak a hinta is nagyon tetszett, csak legyen, aki löki. Talált egy 3 kerekű bicajt, utána azzal tekert, tolatott.
Finomakat ettünk (kemencében sütöttek egészben csirkét, hagymás fincsi husit, kemencés lángost). Volt fasírozottból süni, mézes-krémes, gesztenyés torta.
Jól éreztük magunkat, és a kis ünnepelt (na meg a nagy is - Zsombi apuja épp aznap ünnepelt) is jól szórakozott.
A következő szülinapon Samcit ünnepeljük - aki alig várja, hogy végre ő fújhassa el a tortán a gyertyát!

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése