2012. július 5., csütörtök

Kánikula, Balaton ... és újra

Idén akkor voltunk először a Balatonon, amikor a pesti kirándulásból jöttünk hazafele.
Azóta többször is elugrottunk, hisz a nyárhoz szervesen hozzátartozik a Balcsi, és a mostani kánikulát mégiscsak könnyebb a vízben vagy a vízparton elviselni.
Szülinap előtt kismedencézés is volt itthon, de nagy macerának bizonyult, hogy a vízben csak két napig tudtak fürdeni, mert nyálkás lett. Nem volt ki-be ugrálás, de az alján így is hamar összegyűlt a trutyi ... 3 gyerek mellett nem volt egyszerű megoldani a víz újrahasznosításást sem (öntözésre), volt hogy már alig volt az alján, de Pepcsi pelusostól belemászott, hisz nagyon szeret pancsolni :)

Most pedig kánikula van egy ideje, borzasztó, szörnyű hőség, ami miatt napközben (kb. 10-fél 11-től 4-fél 5-ig) ki sem mozdulunk a gyerekekkel a lakásból. A hétvége viszont a Balatonról szólt. Na nem egész napokat a rekkenő hőségben (bár ha nem lenne alvás, gondolom minden zokszó nélkül elviselnék a gyerekek), csak és kizárólag a délutáni alvás után (3 óra) indulunk el velük. Fél óra sem kell, és már gyönyörködhetünk is a Balcsiba, sőt, az átöltözés és a karúszók/úszógumi felfújása után rögtön irány a víz! Ami láthatóan kevesebb volt, mint a pár hete ... Zamárdiba szoktunk menni, most Saminak is derékig érő víz volt, sőt Pepcsi is rettentően élvezte, hogy az úszógumiban épp leér a lába, és hogy így milyen klassz teperni, rúgni a vizet :)
Máté egészen vízicsibe lett (na nem annyira, mint Zsombi, őt sose érjük utol), de tavalyhoz képest egészen szembeötlő a változás. Tavaly először még karúszó+mellény+gumimatrac-trióban nyomta, és eléggé félt, bár tény, hogy nyár végére csökkent a felvett mentő-dolgok száma, idén viszont karúszóban igyekezett befelé, és arra is rávették a többiek, hogy a felnőtt férfiak (nem vaddisznó módon, hanem kissé óvatosan, de) dobálják :) Hatalmas változás!
Samival ilyen gond nincs, ő karúszóval indult már most befelé, ici-picit őt is dobták, de neki a nagy élményt saját maga okozta: jól ellabdázott egyedül (eldobta, ment utána, újra eldobta ... és felfedezte a fél strandot), ill. a következő körben Peti úszógumiját húzta maga után, ahogy ment, mendegélt, és láthatóan nagyon élvezte :)
Pepcsi is kurjongatott, mikor a vízbe értünk, kacagott és nagyon tetszett neki, ismételten addig, míg, szomjában el nem kezdte nyalogatni a vizet, ill. a vizes sapijából szívni ... a kis leleményes. Onnantól a parton voltam vele, evett, labdázott, homokozott ...
Remélem, ők is majd szívesen emlékeznek vissza később ezekre az élményekre, és bár lehet, hogy konkrétumra nem fognak, de magára a jó hangulatra, az önfeledt szórakozásra igen ...

Nincsenek megjegyzések:

Megjegyzés küldése